Parhaat vinkit lapsivakuutusta etsivälle

Vakuutusedustajan vinkit lapsivakuutukseen

Vanhemmuuden ilon mukana tulee valitettavasti hetkiä, jotka voivat olla täynnä huolta. Yksi tärkeimmistä asioista, jonka vanhempi voi tehdä lapsensa hyväksi, on turvata tämän terveys ja hyvinvointi. Lapsivakuutus tulee kyseeseen niin sairauksien, tapaturmien kuin pitkien hoitojaksojenkin kohdalla. Sen voi ottaa jo raskausaikana tai koska tahansa myöhemminkin. Jos vakuutuksen tekeminen viivästyy, riskinä on kuitenkin se, että lapsi sairastelee ja vakuutukselle joudutaan vakuutusyhtiön puolesta asettamaan rajoitusehtoja. Rajoitusehto tarkoittaa, että tietyn sairauden tai muun vaivan hoitokuluja tai lääkintää ei korvata vakuutuksesta. Se on niin sanotusti rajattu pois.

Lapsivakuutus on turvallisinta ottaa heti rakenneultran jälkeen, kun ollaan saatu varmistus, että lapsella on kaikki hyvin. Näin aikuinen varmistaa vauvan, taaperon tai lapsen nopean ja saumattoman hoitoonpääsyn, tutkimukset tai jopa akuutit suuremmat toimenpiteet.

Tässä blogitekstissä käymme läpi, mikä lapsivakuutus tarkkaan ottaen on, miksi se ehkä kannattaa hankkia, mitä eroja eri vakuutuksissa on ja mihin kannattaa kiinnittää huomiota, kun kilpailutat tai vertailet vakuutusvaihtoehtoja. Kerron parhaat vinkkini lasten vakuuttamiseen Turvan vakuutusedustajana. Olen vakuuttanut samalla tavalla myös omat lapseni ja vakuutuksesta on ollut korvaamaton hyöty.

Mikä on lapsivakuutus?

Se on vakuutus, joka on suunniteltu turvaamaan alle 18-vuotiaan lapsen terveyttä ja hyvinvointia. Tyypillisesti se kattaa sairauksien ja tapaturmien hoitokulut, mutta myös esimerkiksi kuntoutusta, terapiaa ja lääkkeitä.

Lapsivakuutukseen asetetaan Turvalla säännönmukaisesti myös pysyvän haitan korvaus sekä tapaturmaisen kuoleman korvaus. Pysyvä haitta on haittaluokkien mukaan maksettava reilu kertakorvaus, joka realisoituu, kun asiakkaalla todetaan pysyväksi jäävä vamma ja sen syntymisestä on kulunut yksi vuosi.

Lapsivakuutus voidaan ottaa jo raskauden aikana, jolloin vakuutusturva on voimassa heti syntymän jälkeen, kunhan raskaudessa ei ole ilmennyt merkittäviä riskejä. Turvalla vakuutus kattaa nykyään myös syntymättömän lapsen terveyteen liittyviä hoitokuluja, mikäli raskausaikana tulee tarve lääkärihoidolle, joka poikkeaa tyypillisestä raskausajan seurannasta.

Turvalla lapsen vakuutus kattaa kaiken urheilun ja myös riskialttiit lajit, joten harrastuksia saa olla ja myös vapaa-ajalla saa touhuta rauhassa eikä vakuutusturvaan tarvita muutoksia ennen täysi-ikäistymistä. Tämä on positiivinen poikkeus vakuutusalalla, sillä monella yhtiöllä vaaditaan erillinen urheiluturva jopa jokaiselle lajille erikseen jo nuoresta saakka.

Jos urheilutapahtuma on ulkomailla, kannattaa selvittää kuitenkin matkavakuutuksen tarpeellisuus.

Miksi lapsivakuutus kannattaa?

Vaikka julkinen terveydenhuolto on Suomessa hyvällä tasolla, hoitojonot voivat olla pitkiä ja kaikki hoitokulut eivät kuulu julkisen järjestelmän piiriin. Lapsivakuutus tarjoaa mahdollisuuden hakeutua nopeasti yksityiseen hoitoon ilman taloudellisia yllätyksiä. Ainut kulu asiakkaalle lähtökohtaisesti on vuosiomavastuu, joka maksetaan kerran kalenterivuodessa. Käytännössä homma toimii niin, että käytyänne kerran lääkärillä, omavastuu on todennäköisesti maksettu ja kalenterivuoden loput käynnit maksaa vakuutusyhtiö. Vakuutusehtojen puitteissa tietenkin.

Lapsivakuutuksen omavastuu ja suorakorvaus

Lapsivakuutuksen omavastuuksi voidaan asettaa Turvalla 150, 300, 500 tai 1000 euroa. Pääsääntöisesti asetamme omavastuun 150 euroon, koska asiakkaat haluavat käyttää vakuutusta matalalla kynnyksellä. Ei haluta tavallaan pohtia sitä, mennäänkö vai eikö mennä lääkärille eli onko vaiva riittävän vakava, jotta kannattaa ottaa riski siitä, että tutkimusten kulut ovatkin merkittävät. Sadanviidenkymmenen euron omavastuu maksetaan kerran kalenterivuodessa. Ensikäynti kannattaa varautua maksamaan itse ja erotus on helppo hakea vakuutusyhtiöltä tekemällä vahinkoilmoitus. Lopulta maksettavaksi jää kuitenkin vain omavastuu, kunhan vakuutusta käytetään korvattavuuden rajojen puitteissa.

Kun omavastuu on maksettu, Taskuturva -sovellukseen eli Turvan vakuutussovellukseen ilmestyy suorakorvauskortti. Sitä näyttämällä lääkärikäyntien maksut menevät suoraan Turvalle eli sinun ei tarvitse lähtökohtaisesti maksaa lääkärikäynnistä missään vaiheessa. Suorakorvaus toimii kaikilla lääkäriasemilla Suomessa. Turvan yhteistyökumppanina toimii Pihlajalinna ja oma kokemukseni on, että sieltä saa huippupalvelua.

Näin käytät Turvan lapsivakuutusta

1. Varaa aika haluamallesi lääkäriasemalle, haluamallesi lääkärille.
2. Asioi lääkärissä normaalisti ja maksa kassalle käynti taikka pyydä lasku.
3. Tee vahinkoilmoitus Turvan verkkopalvelussa, minkä perusteella sinulle korvataan omavastuun ylittävät maksut.
4. HUOM. Tapaturmien omavastuu Turvalla on 0€ eli maksat omavastuun vain sairauksien kohdalla. Prosessi tapaturmissa on kuitenkin vastaava ja akuutissa tilanteessa lääkäri pyytää maksusitoumusta Turvalta.

Hyödyt tiivistettynä

-Nopea pääsy hoitoon pääsy eli erikoislääkärille tai tutkimuksiin pääsee nopeasti ilman viikkojen tai kuukausien odotusta.
-Laaja hoitokuluturva eli lapsivakuutus korvaa mm. lääkärikäynnit, tutkimukset, lääkkeet ja leikkaukset vakuutusehtojen mukaan.
-Mielenrauhaa vanhemmille, koska vakuutus antaa varmuutta siitä, että lapsi saa parasta mahdollista hoitoa nopeasti ja ilman yllättäviä kustannuksia.
-Sijoitus tulevaan, sillä oikein tehty vakuutus voi olla voimassa jopa aikuisuuteen asti ja sen voi siirtää omiin nimiin kun on aika itsenäistyä taloudellisesti. Näin matkan varrella olleet sairaudet eivät myöskään muodostu rajoituksiksi tulevaisuudessa, koska vakuutus säilyy katkeamattomana voimassa.

Mitä lapsivakuutus kattaa?

Eri vakuutusyhtiöiden tuotteet eroavat toisistaan, mutta seuraavat asiat kuuluvat yleensä kattavaan lapsivakuutukseen:

-Tapaturmien hoitokulut
-Sairauksien hoitokulut
-Lääkärin määräämät lääkkeet ja tutkimukset
-Leikkaukset ja sairaalahoidot
-Kuntoutus, fysioterapia ja psykoterapia (rajoituksin)
-Haittakorvaus pysyvästä vammasta
-Kuolemantapauskorvaus (tapaturma, ei sairaus)

Jotkut vakuutukset sisältävät myös terveyspalveluita etänä, kuten lastenlääkärin chat-palvelun. Turvalla voit käytännössä varata ajan etälääkärille ja hoitaa asioinnin myös etänä.

Milloin lapsivakuutus kannattaa ottaa?

Paras aika ottaa lapsivakuutus on mahdollisimman aikaisin ja mielellään jo ennen syntymää, heti rakenneultran jälkeen. Mitä nuoremmalle lapselle vakuutus otetaan, sitä vähemmän ehtii kertyä terveyshistoriaa, joka voisi vaikuttaa vakuutuksen ehtoihin tai hyväksymiseen. Toisinaan historia vaikuttaa myös vuosihintaan.

Jos vakuutus otetaan vasta myöhemmin, esimerkiksi taaperovaiheessa tai kouluiässä, vakuutusyhtiö tekee aina terveysselvityksen ja mahdolliset rajoitukset lapsen aiemman terveydentilan perusteella. Tämä voi johtaa suoraan rajoituksiin korvattavuudessa joidenkin jo olleiden sairauksien tai terveydentilaan vaikuttavien tekijöiden perusteella (esimerkiksi, jos lapsella on ollut astmaa, se voi jäädä vakuutuksen ulkopuolelle).

Mihin kannattaa kiinnittää huomiota lapsen vakuutusta valitessa?

1. Riskit -> Korvaako vakuutus vain tapaturmat, vai myös sairaudet ja psyykkisen hyvinvoinnin hoidon?
2. Korvausmäärät -> mikä on vuosittainen tai elinikäinen enimmäiskorvausmäärä?
3. Omavastuu -> onko jokaisessa vahinkotilanteessa omavastuu vai onko se vuosikohtainen? Miten suuri se on?
4. Kattavuus -> korvaako vakuutus myös lääkkeet, terapiat ja tutkimukset?
5. Hinta ja hinnan kehitys lapsen iän perusteella -> minkä verran vakuutus maksaa nyt ja miten hinta nousee tai vastaavasti laskee lapsen vanhetessa?
6. Rajoitusehdot -> onko vakuutuksessa rajauksia tiettyihin sairauksiin tai hoitomuotoihin?

Lapsivakuutuksen hinta

Lapsivakuutuksen hinta riippuu monista tekijöistä, kuten:

-Lapsen ikä
-Vakuutuksen kattavuus (vain tapaturma vai myös sairaudet)
-Omavastuun suuruus
-Korvausmäärät
-Asuinpaikka
-Vakuutusyhtiö ja tuotteiden erot

Koska hintaan on monta vaikuttavaa tekijää, on mahdoton antaa järkevää, yleisluontoista hintahaarukkaa lapsivakuutukselle. Hinnat voivat vaihdella esimerkiksi 300 eurosta jopa yli tuhanteen euroon vuodessa. Hinta elää myös lapsen iän mukaan myös vakuutuksen voimassaoloaikana. Et siis menetä mitään, vaikka ottaisit vakuutuksen kun lapsi on iän puolesta kalleimmillaan vakuuttaa. Parhaan tarjouksen saat kysymällä vakuutusedustajalta.

Julkinen vai yksityinen? Entä lapsivakuutus vai rahaa säästöön sairastumisen varalle?

Jotkut vanhemmat pohtivat, kannattaisiko mieluummin säästää rahaa lapsen terveydenhoitoa varten kuin maksaa vakuutusyhtiölle. Säästäminen on hyvä lisävarautumiskeino, mutta se ei korvaa vakuutusta varsinkaan, jos sattuu vakavampi onnettomuus tai sairastuminen, jonka hoitokulut nousevat nopeasti tuhansiin euroihin.

Toisaalta, lapsivakuutus ja säästäminen eivät ole toisiaan poissulkevia. Voit esimerkiksi ottaa kohtuuhintaisen vakuutuksen ja samalla kartuttaa säästöjä tulevia tarpeita varten.

Lapsivakuutus ja verotus

Lapsivakuutuksen maksut eivät yleensä ole verovähennyskelpoisia. Poikkeuksena ovat joissakin tilanteissa säästövakuutukset tai lapsen tulevaisuuteen sidotut sijoitusvakuutukset, mutta ne eivät ole sama asia kuin terveysperusteinen lapsivakuutus.

Yhteenveto lapsen vakuutuksesta

Lapsivakuutus ei ole pakollinen, mutta se on erittäin suositeltava osa perheen taloudellista turvaa.

Kun lapsi sairastuu tai loukkaantuu, vanhemman ensisijainen huoli ei saisi olla se, kuinka lääkärilasku maksetaan, vaan se miten lapsi saadaan mahdollisimman nopeasti kuntoon. Lapsivakuutus on juuri se turva, joka mahdollistaa tämän.

Kysy kauttani tutkitusti Suomen parhaan vakuutusyhtiön vakuutustarjous lapsivakuutuksesta ja kilpailuta samalla myös muutkin vakuutuksesi helposti!

Seuraava
Seuraava

Vinkit koiravakuutukseen sekä mahdollisuus kysyä paras tarjous Turvalta